Бързи производства срещу четирима, нарушили закона

Бързи производства срещу четирима, нарушили закона

Четири бързи производства са започнати през почивните дни.

Водач на нерегистриран автомобил е установен в Перник. Колата марка „Мерцедес“ била проверена на 25 юни, около 20, 50 ч., на кръстовището на улиците „Никола Козлев“ и „Лилия“. Зад волана й бил 57-годишен перничани, който не дал смислено обяснение за случилото се. Бил е задържан за до 24 ч. с полицейска мярка.

На ул. „Мала река“ в гр. Брезник бил проверен лек автомобил „Хюндай“, управляван от 56-годишен местен жител. Органите на реда установили, че колата не е регистрирана по надлежния ред в Р. България.

32-годишна жена е управлявала автомобил след употреба на алкохол. На 26 юни през нощта, на ул. „Кракра“ в областния град бил проверен лек автомобил „Ситроен“ с водач 32-годишна жена от пернишкото с. Мещица. При изпробването й с техническо средство за употреба на алкохол били отчетени 1, 65 промила в издишания въздух. Взета й е кръвна проба за химичен анализ.

С 1, 34 промила алкохол в издишания въздух е управлявал лек автомобил „Мерцедес“ 53-годишен жител на ковачевското с. Сирищник. Мъжът бил проверен на 26 юни, около 21, 20 ч. в пернишкия кв. „Бела вода“. Отказал кръвна проба за химичен анализ.

Работата по документиране на случаите продължава.