Страшна буря удари Перник, отстраняват последиците от нея

Страшна буря удари Перник, отстраняват последиците от нея

Страшна лятна буря премина през Перник снощи. Вихрушката се изви към 18,30 часа, вилня двадесетина минути и помете дървета, нанесе тежки щети.

 и помете куп дървета след себе си в рамките на десетина минути.

Перничани споделят, че е било страшно – във всички посоки са хвърчали потрошени клони и всевъзможни предмети, които ураганният вятър е помел от балкони и покриви. А циркът, позициониран в квартал Изток, едва не се срутил върху главите на зрителите.

Страшна е била картината и в много от пернишките села, в част от които пътищата са били отрязани от паднали дървета. Градушка е помляла дворове и градини.

Аналогична е била картината и в Брезнишко.

От общината съобщиха, че веднага е направена организация за отстраняване на щетите от бурята, която премина през Перник. Премахват се дървета от улиците, почистват се и клоните от пешеходните пространства. Работата по почистването ще продължи докато не бъдат отстранени всички последици от вилнялата стихия. Екипите най-напред започнаха работа в квартал „Изток“, където пораженията са най-тежки.

Брагодарим на жители на селата Дивотино и Драгичево, които своевременно са премахнали дървета от улиците в двете села! Благодарим на перничани за подадените сигнали, които улесниха работата по почистването, заявиха от общинската администрация.