Промени в движението в Брезник заради събора  „Видовден“

Промени в движението в Брезник заради събора „Видовден“

Временна организация на движението на моторни превозни средства е създадена в Брезник  във връзка с провеждането на тазгодишното издание на Граовския събор “Видовден”. Автомобилите няма да могат да преминават през централния градски площад и улиците до кръстовището при Градската в Брезник. Ограничението обхваща участък с дължина около 1 километър, който преминава през централната част. През този район посетителите на Граовския събор “Видовден” ще могат да се разхождат необезпокоявани по улиците и да разглеждат какво предлагат десетките търговци със сергии.

От Агенция “Пътна инфраструктура” оповестиха обходен маршрут за преминаването на моторни превозни средства. Той се насочва по общинската улица „Мала река” и продължава по улица „Ангел Коцелянов” в града. Крайният срок на въведеното ограничение ще е до 27 юни, когато е третият ден от Граовския събор “Видовден”.

Събитията, свързани със събора на Брезник вече стартираха. Граовският събор “Видовден” започна с детски пленер на открито пред музея в Брезник. В центъра на града десетки търговци са разпънали сергии и шатри и предлагат голямо разнообразие на стоки – от хранителни до сувенири и предмети за бита.  

Обичайно улиците с търговци се изпълват с хора вечерта на откриването на Граовския събор “Видовден” и през следващите два дни. Тази вечер ансамбъл “Чинари” и трио “Българина”ще открият празника