Поредните трима пияни шофьори – пред Темида

Поредните трима пияни шофьори – пред Темида

Трима отиват на съд за управление на автомобили след употреба на алкохол, съобщиха от пресцентъра на областната дирекция на МВР в Перник.

На 19 май тази година, на външноградската магистрала в района на ЖП спирка „Даскалово“ бил проверен лек автомобил „Рено Меган“ с водач 24-годишен перничани. При изпробването му с техническо средство за алкохол били отчетени 1, 87 промила в издишания въздух. Резултатите от взетата му кръвна проба показали 1, 77 промила. Привлечен е като обвиняем по чл. 343 „б“, ал. 1 от Наказателния кодекс и работата продължава съвместно с прокуратурата. 

В началото на месец ноември миналата година, на ул. „Р. Димитров“ в пернишкия кв. „Изток“ бил проверен лек автомобил „Фолксваген голф“, управляван от 39-годишна перничанка. Алкохолната й проба с дрегер се оказала положителна – 2, 12 промила в издишания въздух. Привлечена е като обвиняема по чл. 343 „б“, ал. 1 от Наказателния кодекс и работата продължава.

На 30 май тази година, на ул. „Софийско шосе“ в областния град възникнало леко пътнотранспортно произшествие между два автомобила марка „Ауди“. При изпробване на водачите им с техническо средство за употреба на алкохол са отчетени 2, 50 промила в издишания въздух на 48-годишен от брезнишкото с. Станьовци. Привлечен е като обвиняем и работата продължава съвместно с прокуратурата.