Ансамбъл „Чинари“ открива събора в Брезник

Ансамбъл „Чинари“ открива събора в Брезник

Ансамбъл “Чинари” и трио “Българка” ще открият традиционния Граовски събор “Видовден” в Брезник. Тридневните тържества ще започнат в петък, когато от 10 часа на площадката пред Общинския исторически музей в града ще се проведе детски пленер под надслов „Вида – символът на Видовден“.  Официалното откриване на събора е насрочено за 20:30 часа на централния градски площад. В 20:45 часа ансамбъл “Чинари” с ръководител Асен Павлов ще представи спектакъла “Ние българите”. Участие ще вземе и трио “Българка” с изпълнения за жителите и гостите на Брезник. Програмата в петък ще завърши със заря, поясни заместник-кметът на община Брезник Мария Добревска. Вечерта ще завърши с фойерверки, около 22,45 часа.

В събота, на 26 юни от 10:00 часа на стадиона в града ще се проведе футболна среща между ветерани. В 14:00 часа на площадката пред изложбена сграда “Военен клуб” към музея ще стартира автентична фолклорна програма с участието на самодейци от региона и други области на страната. Съботната програма ще завърши с концерт на Райко Кирилов и Райна пред местното читалище.

Съборът ще завърши в неделя с тържествена църковна литургия, която ще започне в 9 часа в храма „Света Петка“, съобщават от общината.