Пернишкият Профилакториум протяга ръка на преболедувалите корона вирус

Пернишкият Профилакториум протяга ръка на преболедувалите корона вирус

От 1 юли 2021 година Профилакториумът в Перник предлага безплатна консултация и преглед за пациенти, прекарали COVID-19 (Sars COV2 инфекция), които се нуждаят от лечебно-възстановителни процедури с цел да преодолеят по-бързо последствията от болестта. Това съобщават от болничното заведение.

Акцентът на тази програма е лечението на заболявания на периферната нервна система и болести на опорно-двигателния апарат.

Вирусът COVID 19 причинява неприятни усещания като загуба на тонус, обща слабост на мускулатурата, непрестанна тревожност и стрес, болки в гърба, ставите и други части на тялото.

ПЪРВАТА СТЪПКА, която трябва да предприемете – Безплатна  консултация с наш лекуващ лекар и избор на терапия.  

ВТОРА СТЪПКА (при необходимост)  – ЛЕЧЕНИЕ/ направление № 3 от личен лекар или платен вариант по ценоразписа на Лечебното заведение/.

Високоинтензивна магнитотерапия – Магнитната терапия е популярна модалност във физикалната медицина, която се използва за облекчаване на болката и ускоряване на възстановителните процеси в човешкото тяло.

Физиотерапия с високочестотен ток – Високочестотните токове действат силно противовъзпалително и имат бактерициден ефект. Те оказват релаксиращ ефект върху нервната система, както и върху гладката мускулатура на бронхите.

Индивидуална лечебна гимнастика – Получавате индивидуален курс с движения и насоки от обучен кинезитерапевт за подобряване функциите на дихателната система, постигане на силна мускулатура и тонус. Предварително записване на  GSM 0897 09 40 72 от  08.00 ч.-