Доброто побеждава! Събрани са вече 400 000 лева за Цвети

Доброто побеждава! Събрани са вече 400 000 лева за Цвети

400 000 лева е стигнала сумата, събрана в помощ на Цвета Страхилова. 17-годишното момиче, което чака всеки момент да отпътува за трансплантация в Германия, обедини стотици около каузата да помогнат. Кой с каквото може. В благородната инициатива се включиха и българи от различни краища на България.

Снощи на стадион „Миньор“ се състоя безспорно най-голямата благотворителна проява организирана в нейна помощ досега. Ники Кънчев бе водещ на концерта, който събра на едно място танцяьори и певци от различни жанрове. А перничани не помнят от кога стадионът не е бил така пълен! Над 4000 души аплодираха участниците във великолепния концерт. А когато прозвуча изпълнението на златното момиче на песента „Елено черко“, публиката пощуря. Хиляди телефони грейнаха в мрака, разнесоха са скандирания „Цвети, Цвети!“  

Повече от четири часа продължи мащабният благотворителен концерт, събрал над 40 звездни изпълнители, които пяха без хонорар в подкрепа на каузата да бъде спасен живота на злагното пернишко момиче, както наричат всички Цвета Страхилова.

Добрата новина е, че тя има донор – нейната по-малка сестра. Разноските по самата операция ще се поемат от НЗОК,  но събраните средства ще се използват за престоя и възстановяването на Цвета в Германия.