Благородна кауза обедини пернишките спортисти

Благородна кауза обедини пернишките спортисти

Спортът в Перник се обединява в благородна кауза по време на честването на Международния олимпийски ден на 23.06.2021 г. /сряда/ стана ясно по време на техническата среща за провеждането на празника. Спортните клубове от града ще покажат своята съпричастност към Цвета Страхилова, като по време на мащабните демонстрации пред Двореца на културата и велопохода ще бъдат поставени дарителски кутии. Освен това спортния клуб по делта и парапланеризъм заедно с техни партньори ще предоставят 10 ваучера за полет с делтапланер на стойност 100 лв. всеки. Средствата от тях ще отидат директно в дарителската сметка на Цвети.

Велопоходът по случай празника ще започне от кметство Изток, и ще завърши при Двореца на културата. Стартът ще бъде даден в 10:00 ч. и в него ще се включат 110 деца от 10 пернишки училища.

„Искаме да покажем символично, че спортът не прави изключение от хуманните каузи, нито отстъпва от своята същност като такава. Олимпийските игри обединяват целия свят веднъж на четири години, а Перник за пореден път показа, че може да бъде единен“, каза Десислава Стойова – главен експерт „Спорт“ в общинската администрация .