За четвърти път – „Бягай с усмивка“ в пернишкия квартал „Изток“

За четвърти път – „Бягай с усмивка“ в пернишкия квартал „Изток“

Весел спортен празник за десетки деца от училища и детски градини на Перник подари в неделния ден кметство „Изток“. Излъчени бяха най-усмихнатите победители в състезанието „Бягай с усмивка“. То се проведе за четвърти път, като миналата година заради коронавируса старт нямаше.

В него се включиха 300 участници на възраст от 5 до 13 г. и свободен старт – над 13 г. Организатори на състезанието са Кметство Изток и легендата в леката атлетика Милка Михайлова, със съдействието на Община Перник. Младите спортисти бяха наградени от кмета на кметство Изток инж. Десислава Стоянова и кмета на кметство Църква Радослав Динев с медали, грамоти и предметни награди. Гости на събитието бяха Стефан Кръстев – зам.- кмет на Община Перник, Радослав Динев – кмет на Кметство Църква и Десислава Стойова – главен експерт „Спорт“ в Община Перник.

Целта на инициативата е да се популяризира леката атлетика и спорта като здравословен начин на живот.

„Ще използвам случая, за да изразя своето уважение към Милка Михайлова и нейната активна дейност в областта на спорта и като организатор на турнира. Радвам се, че младите спортисти имат такъв интерес към леката атлетика и хъс за победа! Пожелавам на всички успех в спорта! Състезавайте се с желание и вярвайте в себе си! Успех!“, заяви кметът на кметство Изток инж. Десислава Стоянова.

Участниците в турнира пробягаха следните разстояния: 100, 200, 300, 500 и 1000 метра. Класиралите се от първо до трето място, получиха медали, грамоти и предметни награди, а до шесто място –  грамоти и предметни награди. Класиралите се училищни отбори от първо до трето място получиха купи. А четвърто, пето и шесто място – грамоти.