Фестът „На мегдано у Драгичево“ събра стотици гости

Фестът „На мегдано у Драгичево“ събра стотици гости

За трети път  мегданът на село Драгичево посрещна самодейци от три български области на фолклорен фестивал. На откритата сцена на НЧ „Пробуда – 1922г.“ в 10 часа днес бе дадено началото на феста, който е наречен „На мегдано у Драгичево“. Празникът има за цел да поддържа народните обичаи и да съхранява националното културно богатство и многообразия, каза кметът на селото Виктор Викторов.

Според предварителните прогнози, в неделния ден в Драгичево се очаква да се съберат около 635 участника от три области – Кюстендилска, София и Перник, 12 общини – Невестино, Бобошево, Сапарева баня, Ковачевци, Брезник, Радомир, Трън, Земен, Столична, София, Витша и Перник участват със свои представители на фолклорния форум.

Домакини и гости имат възможността да се насладят на изпълненията на певци и танцьори от 28 народни читалища, 7 училища, 2 детски градини, 6 неправителствени организации и 4 клуба. Общо 49 формации и индивидуални изпълнители радват днес почитателите на родния фолклор, пристигнали в най-голямото пернишко село специално за фестивала.