Бюрото по труда търси анкетьори, социални асистенти, касиери, продавач-консултанти…

Бюрото по труда търси анкетьори, социални асистенти, касиери, продавач-консултанти…

След като месец и половина предлаганите от Бюрото по труда в Перник свободни работни места се увеличаваха, то през изминалата седмица те намаляха с 8 и станаха 258.  Добрата новина е, че  предлаганите свободни работни места за безработни висшисти се увеличиха, макар и само с 1 и станаха 25.

Продължават да са актуални офертите за работа на 10 работници- животновъди, 30 анкетьори за Перник, Рударци и Кладница, 25 социални асистенти за Радомир. През миналата седмица се появиха предложения за работа на 15 охранители, 10 касиери, 10 продавач-консултанти топла точка

Освен това, през седмицата на трудовия пазар в Перник се търсеха още: шивачки, помощник- готвачи,  сервитьори,  лекари, фелдшери,  оператори на абкант-машина, оператори на машина за лазерен разкрой, заварчици, куриер, комплектовачи,  детегледач, старши експерт, рехабилитатори, логопед, организатор работа с клиенти, касиери, помощник-сладкари, обслужващи кулинарен щанд, помощник-готвачи, шлосери, заварчици аргон, пакетировачи-разфасовачи, събирачи на отпадъци-разделно, общи работници, шофьор, работник формираване на хранителни продукти, старши специалист, оператор компютърна предпечатна подготовка, сервитьори, автомонтьори, счетоводител, кредитен специалист, кредитен консултант, готвачи, помощник-готвач, готвач, камериерка, помощник в кухня, работник за сглобяване на детайли, електротехник, машинист еднокофов багер, специалист активиране, месачи, пекари, щофьор на лекотоварен автомобил, работник спомагателна шивашка дейност, кредитни консултанти, рецепционист, помощници в кухня в заведение за бързо хранене, снабдители-доставчици, пласьори на стоки, главен счетоводител, санитар.

 Ако анализираме трудовия пазар в Перник, то се налага изводът, че с преодоляването на пандемията от коронавиус, трудовият пазар в региона се съживява и то бързо. Въпреки, че след месец и половина предлаганите свободни места намаляха с 8, предложенията от Бюрото по труда са твърде много.  Сред най- търсените кадри в момента са: социални асистенти, анкетьори,  животновъди,  работници в сладкарското производство, охранители, касиери, продавач-консултанти и други.

На трудовия  пазар в региона през изминалата седмица преобладаваше търсенето на кадри за обслужващите дейности, а след тях за производството.

И през миналата седмица се запазва тенденцията  хората със средно и по-ниско образование да имат по-големи шансове да си намерят работа. На тях Бюрото по труда предлага 233 свободни места и 25 за безработни висшисти.