Ученици от ПГИ с второ място в Националния конкурс Млад икономист – 2021 г.

Ученици от ПГИ с второ място в Националния конкурс Млад икономист – 2021 г.

С нов успех се похвалиха възпитаниците на пернишката ПГИ, които са сред наградените на седемнадесетото издание на Националния конкурс „Млад икономист – 2021 г.” проведено под надслов „Гласът на младите за силна икономика“.

Темата, върху която ученици, студенти, докторанти и млади предприемачи до 35-годишна възраст имаха възможност да разсъждават, беше „ПОУКИТЕ ЗА КОНОМИКАТА И ОБРАЗОВАНИЕТО ОТ ПАНДЕМИЯ COVID-19“. В надпреварата взеха участие 123 участника, от които бяха отличени само най-добрите.

Екипът на Белослава Евгениева Методиева от ХI б клас и Алекс Василев Милчов ученик от ХII в клас специалност:”Икономическа информатика” от Професионална гимназия по икономика – град Перник с ръководител Симона Кирилова учител по практическо обучение в гимназията, се класираха на второ място. Те бяха удостоени с грамоти за отличното представяне и парична награда от по 150лв.

В различни категории „ученици”, „студенти”, „докторанти”, „млади специалисти и предприемачи до 35 години”, трябваше да разработват доклад по зададена тема и критерии.

За пореден път Професионална гимназия по икономика доказа, че учениците освен с призовите си места на национални състезания и конкурси , могат да се състезават редом и със студенти, докторанти , млади специалисти и предприемачи.