139-годишнината от рождението на Георги Димитров ще бъде тържествено отбелязана днес в Ковачевци

139-годишнината от рождението на Георги Димитров ще бъде тържествено отбелязана днес в Ковачевци

139-годишнината от рождението на Георги Димитров ще бъде отбелязана тържествено днес в Ковачевци. Това информира кметът на общината Васил Станимиров.

Гости на тържеството ще бъдат лидерът на БСП Корнелия Нинова, председателите на общинските организации на социалистите в областта, кандидатите за народни представители от листата на коалиция  „БСП за България”, симпатизанти  от региона. Организатор на тържественото честване е Община Ковачевци.  

Преди да започне официалното честване, Корнелия Нинова ще се срещне с кмета на община Ковачевци Васил Станимиров в неговия кабинет.  Самото тържество ще започне в 18.00ч. с поднасяне на венци и цветя пред паметника на Георги Димитров. За доброто настроение на гостите на празника, Община Ковачевци е подготвила богата концертна програма.

 „Подготвили сме приятна изненада и за най-малките жители и гости на Ковачевци от 17.00ч, с която всъщност, ще започне празничното честване на 139-годишнината от рождението на Георги Димитров.  След това ще започне и самото официално тържество”, поясни Васил Станимиров.