„Топлофикация Перник” отново ще финансира кариерния старт на ученици от Перник!

„Топлофикация Перник” отново ще финансира кариерния старт на ученици от Перник!

От няколко години „Топлофикация Перник” подкрепя дуалното обучение в Перник. За целта, дружеството осигурява платен стаж на ученици от ТПГ”Мария Кюри”. В тази връзка, изпълнителният директор на дружеството Ясен Кацаров заяви:”„И през новата учебна година ръководството на „Топлофикация Перник” взе решение да приема на платен стаж ученици от специалност „Електротехника и електрообзавеждане“.  Всички младежи, които ще се запознаят от близо с процеса по производство на електрическа енергия, са възпитаници на технологична професионална гимназия „Мария Кюри“ в Перник. Имам удоволствието да съобщя, че продължаваме започнатата преди години практика! Ще се радваме и за в бъдеще повече млади жители на миньорския град да проявят желание за работа и кариерно развитие в „Топлофикация  Перник“.

Ясен Кацаров сподели, че учениците, които до момента са идвали на стаж в „Топлофикация Перник” са показали отлична подготовка и детайлно разбиране на теорията. Опитът му показва, че всички възпитаници на ТПГ „Мария Кюри“, които са били на стаж в дружеството,  са се оказали много заинтересовани и съвестни ученици.

„7 нови ученици ще станат част от цех „Електрически“ от есента.  Не може да оставим младежите без поощрение за труда им, за това и през тази година отделихме средства, за да заплащаме работните часове“, заяви Ясен Кацаров.

Съгласно учебния план, обучаващите се единадесетокласници по специалност „Електротехника и електрообзавеждане“, възпитаници на ТПГ„Мария Кюри“ трябва да работят 2 дни от седмицата в производствено предприятие на 7 часов работен ден, за да се запознаят практически с работата.

„По време на престоя на бъдещите абитуриенти в цех „Електрически“ и наблюдавайки работата на всички, можем да преценим потенциала на всеки ученик и след завършването им да ги привлечем на работа при нас. Какво по-хубаво от това  трансформацията на „Топлофикация Перник” да се осъществи от млади хора?“ подчерта Ясен Кацаров.