Над 200 деца от Перник ще участват в турнира „Бягай с усмивка“

Над 200 деца от Перник ще участват в турнира „Бягай с усмивка“

Около  210 деца засега са заявили участие в четвъртия лекоатлетически открит турнир „Бягай с усмивка“, който ще се проведе в квартал „Изток“ в неделя, 20 юни. Това стана ясно на специална пресконференция в кметството днес, на която присъстваха кметът Десислава Стоянова, легендата в леката атлетика Милка Михайлова и Десислава Стойова, главен специалист в направление „Спорт“ в общината. Началото на спортната проява е от 10.00 часа пред кметство „Изток“.

„Миналата година не успяхме да проведем този спортен празник заради ограниченията в пандемията. Много съм щастлива, че сега имаме възможност да съберем децата на този празник, като сме направили всичко, което зависи от нас за да бъде той незабравим за всички. Спортът е много важен за децата, а когато е съчетан с толкова позитивни емоции няма как да не стане празник“ – сподели кметът Десислава Стоянова.

„Много съм доволна, че хората ни подкрепят. Много бързо всички спонсори откликнала и направихме подготовката. Осигурени са купи, фланелки, шапки, много изненади и лакомства за най-малките. Тази година сме предвидили пред всеки отбор от отделно училище или детска градина да има табела с надпис кого представляват. Новото е, че и от Българската федерация по лека атлетика се включиха. Ще има техни представители, ще се връчат грамоти, ще се търсят и таланти за леката атлетика. Готови сме с организацията да посрещнем до 380 деца. Всички, които не са успели да се запишат предварително, могат да дойдат на място и ще се включат в състезанието. Няма да върнем никой. Ще има и група, която ще е за всички, които са извън заявените“ – каза Милка Михайлова, която заедно със своя клуб по лека атлетика е „основен мотор“ на проявата.

Десислава Стойова поясни, че общината застава зад проявата и подкрепя всякакви подобни инициативи, които са в полза на подрастващите. Спортът е здраве и трябва да се поощряват всички възможни прояви, които го популяризират.