Перник организира един невероятен „Арлекин“

Перник организира един невероятен „Арлекин“

ДЮТ „Мускетарите“ с ръководител Ваня Михова бе първата формация, която се представи на сцената на обновеното лятно кино в Перник в рамките на Международния детско-юношески театрален фестивал „Арлекин“. Младите таланти на Обединения детски комплекс представиха „Най-чудното чудо“ по Стефан Цанев.

Пиесата е една притча за малки и големи и разказва как маймуните произлезли от човека и как после човекът произлязъл от маймуната. Целият текст е шега в стихотворна форма, изпод която прозират истини, над които има за какво да помислим – да гледаме нагоре към върха, да преследваме мечтите си и да предаваме всичко това на онези след нас.

След това на сцената се качиха малките актьори от Импро театър- София,които направиха невероятно импровизационно шоу под режисурата на Мадлен Йорда нова. Актрисата е възпитаник на ДЮТ “ Мускетарите“ и е сред първите ученици на Ваня Михова.

В рамките на фестивала публиката в Перник имаше възможност да види на няколко различни сцени много добри спектакли на различни театрални формации.

Най-малките зрители бяха очаровани от магията на куклите. Дървените марионетки на Елфира Синсерус оживяха и чрез танц на емоции омагьосаха публиката в пространството пред ГУМ, където през дните на фестивала имаше куклен театър.