Теди Москов идва в Перник с „Шекспирин по време на пандемия“

Теди Москов идва в Перник с „Шекспирин по време на пандемия“

Новият спектакъл на Теди Москов „Шекспирин по време на пандемия“ ще могат да гледат перничани на 24-ти юни от 19 часа. „Шекспирин по време на пандемия“ е пиеса за властта, гадостите относно властта, ужасът на едно дете и една режисьорка, която се мъчи да сглоби представление на Шекспир, но без успех, разказва режисьорът.

Представлението е триумф на фантазията. По колко различни начина може да бъде разказан Шекспировият „Хамлет“ на сцената? Ако си зажаднял за правене на театър и се казваш Теди Москов, вероятно по безброй.

Сякаш на самия Теди Москов не му се е искало този негов спектакъл да свършва, затова изненадва публиката с все нови и нови хрумки за датския принц в двора на крал Клавдий, за неговото житие-битие, за безумията на властта и уродливите й отражения в лудостта на поданиците… „Шекспирин по време на пандемия“ в МГТ „Зад канала“ е изцяло авторска инвенция, в нея има много малко фрагменти от оригиналния текст на Шекспир, затова пък заковани в точните моменти. Сериозно и несериозно, почтително и непочтително към големите идеи на световната драматургия, представлението подлага на (само)ирония и оздравителен смях всичко – държавата, клишетата в театралния живот, суетата и (понякога) безсилието в изкуството, семейния модел – български и не само…

В спектакъла участват актьорите – Светлана Янчева, Бойко Кръстанов, Мак Маринов, Каталин Старейшинска, Христина Караиванова, Иван Петрушинов, Георги Кацарски, Владимир Димитров, Атанас Чопов и Таня Пашанкова.

Асистент режисьор е Атанас Кр. Атанасов. Сценографията и костюмите са на Свила Величкова и Ванина Цандева. Музиката е на Антони Дончев.