С много емоции и атрактивни забавления премина откриването на Международен фестивал „Арлекин”

С много емоции и атрактивни забавления премина откриването на Международен фестивал „Арлекин”

Емоции, забавление и детски смях съпътстваха откриването на детско-юношеския Международен фестивал „Арлекин“ през изминалата вечер. Началото бе поставено с атрактивно театрално-музикално шоу под наслов „Магьосникът и феите на танца“, чиято постановка е дело на Пламен Ганов. Централният площад “Кракра” бързо се изпълни с публика, която съпреживя пъстрия спектакъл и стана активен участник в него, а след това с притаен дъх изгледа и първата постановка – атрактивното огнено шоу, наречено „Огнесъздаденият Дионисий“ на ТГ “Темп” от град Враца, с режисьор Георги Врабчев.

„Скъпи млади приятели, добре дошли в Перник! Чудесно е, че посрещаме толкова много малки актьори от различни градове в страната. Прекрасно е, че всички ние отделяме време и внимание, за да научим децата да обичат театъра. Изключително съм горд с работата на колегите от Обединения детски комплекс, които изкараха фестивала от залата, за да покажат най-великото изкуство на повече хора, защото тази година той ще се проведе не на една, а на седем сцени. „Арлекин“ е прекрасна среща на младите и талантливи актьори на Перник, страната и чужбина. Добре дошли тук, на нашите сцени!“. С тези думи зам.-кметът на Община Перник Стефан Кръстев откри театралната фиеста.

Фестивалът продължава на седемте сцени. Старт на днешния ден бе даден в пространството пред ГУМ, където магията на куклите очарова десетки деца. Дървените марионетки на Елфира Синсерус оживяха и чрез танц на емоции омагьосаха публиката.

Постановките продължават до 12 юни на открито и закрито, на сценичните пространства на Лятно кино, Парка на предизвикателствата, Театрален салон на ОДК, „Сцена градски парк“ и сцената на ДТ „Боян Дановски“.

Творби на Уйлям Шекспир, Чехов, Джани Родари, Недялко Йорданов, Станислав Стратиев, Стефан Цанев, Лука Донинели и други знаменити автори ще заблестят с пълно очарование чрез играта на талантливите актьори, дошли в Перник, за да го дарят с това богатство.

За 4 дни градът ни ще се превърне в огромна театрална сцена за малки и големи.