Съветници пак питат за съдбата на ледената пързалка и миенето на улици по селата

Съветници пак питат за съдбата на ледената пързалка и миенето на улици по селата

Поради липса на ясен отговор от страна на общинската администрация общинските съветници Милена Миланова и Любомир Жотев отправиха отново питанията си от предишното заседание. Милена Миланова настоя да получи еднозначен отговор на въпроса асфалтирани ли са всички улици по селата, за да може да се говори за изпълнение на компонента „миене и почистване“ на такса битов отпадък, и осигурен ли е достъпът на всеки жител на общината до сметосъбирателен съд. Миланова отправи повторно и въпросът счита ли кметът, че осигурените паркоместа в периметъра, в който се намират Съдебната палата, Агенцията по кадастър, НОИ и др. са достатъчни за гражданите на Перник и гостите на града, които посещават тези институции.

Любомир Жотев настоя да получи отговор за точния размер на редствата, вложени в ремонта и поддръжката на ледената пързалка. Мотивът е, че ако тази година те са осигурени от спонсор, догодина може да се наложи да бъдат от общинската хазна, тоест, от джоба на данъкоплатците.

Спомоществователите не са платили тока за ползването на съоръжението, така че гражданите трябва да са наясно с точната цена за ползването на тази атракция, аргументира се Жотев. Той настоя имената на благодетелите да бъдат огласени, защото хората, които правят безвъзмездно добри дела за родния си град, трябва да бъдат поощрявани!