Бивши активисти на „Атака“ в Перник в листата на „Възраждане“

Бивши активисти на „Атака“ в Перник в листата на „Възраждане“

Бивши активисти на партия „Атака“ в Перник са в листата на партия „Възраждане“. Областният координатор проф.Румен Ваташки – преподавател в Шуменския университет и заместникът му Павел Павлов, които бяха от твърдото ядро на „Атака“ обявиха разочарованието си от Волен Сидеров и избраха партия „Възраждане“. Още преди месец те заявиха, че ще продължат да работят за патриотичната идея, но в друг формат.

И двамата влизат в битката за народни представители в 46-ия парламент. Павлов е трети в листата, проф.Ваташки е на пета позиция.

Реално организация на „Атака“ в Перник вече няма, каза Павлов. По думите му разпадът започнал при формиране на листата за предходните избори на 4 април, когато за водач бил „спуснат“ столичанин. Впоследствие членовете на пернишката структура се влели в редиците на партия „Възраждане“, която им подала ръка, обясниха бившите привърженици на Волен Сидеров.

Реално разочарованието им датира от много по-отдавна. Ние не срещнахме никакво разбиране и никаква подкрепа от централното ръководство на „Атака“ и от Волен Сидеров. Всеки наш сигнал оставаше глас в пустиня, а всяка инициатива в Пернишко, дори изборните кампания в минали години сме финансирали със собствени средства. Сякаш за Сидеров и ръководството на „Атака“ на национално ниво ние не съществувахме, сподели разочарованието си Павлов. Той бе и инициатор на състоялата се в зала „Панорама“ миналия месец с лидера на „Възраждане“ Костадин Костадинов, на която за пръв път стана ясно официално за „развода“ на пернишките атакисти с партията на Волен Сидеров.