Утре става ясно колко партии и коалиции ще участват във вота за 46-то НС на 11 юли

Утре става ясно колко партии и коалиции ще участват във вота за 46-то НС на 11 юли

Утру ще стане ясно колко точно партии коалиции са регистрирали листите си в пернишката РИК. Днес до обяд те бяха 17 и болшинстовото от основните партии и коалиции запазиха водачите на листите, с които се явиха на изборите на 4 юли.  БСП първи обявиха, че Стоян Мирчев ще остане водач. ГЕРБ също заложиха на Кирил Ананиев. Зорница Стратиева пак ще води листата на обединението Демократична България. „Изправи се. Мутри вън“ се води от Сузана Теофилова.

 „Има такъв народ“, която бе обявена за големия победител в надпреварата на миналите избори, смени водача на листата в Перник. Вместо спорната експертка Галя Бърдарска, сега тя се от Станислав Балабанов, който е изключително познато лице за привържениците на тази партия и зрителите на телевизия 7/8. Журналистът изнесе почти всички ежедневни предавания по време на протестите, никога не е крил ясната си гражданска позиция и възгледи.

„Български патриоти“ отново ще заложат на кадъра на ВМРО Султанка Петрова.

От Демократична България“ пак залагат на младата Зорница Стратиева.

И още един любопитен факт – Георги Чернев изчезна от листата на БСП, където бе втори на изборите за 45-то Народно събрание и се появи в листата на друга политическа сила – МИР. Там той е водач на листата, но едва ли ще стане депутат.