И „БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – ВМРО, ВОЛЯ И НФСБ“ регистрихаха листата си

И „БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – ВМРО, ВОЛЯ И НФСБ“ регистрихаха листата си

Коалиция „БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – ВМРО, ВОЛЯ И НФСБ“ регистрираха в РИК – Перник листата си за народни представители, с която ще се явят на вота на 11 юли.  

Предложени са осем кандидата за депутати в 46-то Народно събрание. Водач на листата е д-р Султанка Димитрова Петрова.

Припомняме, че д-р Султанка Петрова от 12 години води женската организация на ВМРО. Тя бе заместник-министър на труда и социалната политика в бившето правителство на Бойко Борисов. Избрана е за народен представител в 43-ия парламент. Султанка Петрова е доктор на педагогическите науки, макар доста години да е работила като здравен инспектор. Необходимото образование получава, след като завършва Полувисшия медицински институт за подготовка на здравни кадри. През 1995 г. записва „Социална педагогика“ в Софийския универститет „Св. Климент Охридски“. 5 години по-късно получава магистърска степен по специалността „Социални дейности, мениджмънт на професионалното развитие“ пак в СУ. А след още 5 години защитава дисертация, откъдето идва и докторската степен пред името й.

Във връзка с предстоящия вот, тя казва: „Българските патриоти“ сме се обединили около 10 приоритета, те ще са основа за разговор в 46-ото НС. Бихме се коалирали с всички, извън ДПС. Трябва да бъдем рационални и разумни и да не повтаряме грешките от 45-ото НС. Получихме много негативи във връзка с управлението в 44-ото НС. Според водачът на листата на „Български патриоти“ в Перник, трябва разум при решаването на проблемите на България.

„Излизаме обединени и се надявам да сме част от новото НС, а случилото се с предното беше предателство спрямо българския народ. ВМРО е работило винаги за всеки един българин, където и да се намира по света. Призовавам българските граждани да излязат да гласуват. Не видях позиция на президента, на Христо Иванов, Мая Манолова, Слави Трифонов – позволяват да се нарушава суверенитета на една държава в 21-ви век. Трябва да се обединим и да работим за минимизирането на ДПС“, посочи още Султанка Петрова. „Трябва да се обедини нацията и ние с лидерите на трите обединени партии даваме пример за това. Ще продължим да работим за промяна“, допълни тя.

„За мен е чест да водя патриотичната листа за 14 МИР Перник. България над всичко!“ написа в личния си профил във фейсбук минути след регистрацията в РИК Султанка Петрова.