Боряна Методиева- лидер на ДПС в Перник, напуска политиката

Боряна Методиева- лидер на ДПС в Перник, напуска политиката

В навечерието на парламентарните избори, лидерът на ДПС в Перник Боряна Методиева, взе решение да напусне политиката. В профила си във „Фейсбук”  тя написа:”Животът е поредица от избори. Понякога трябва да избереш личното щастие пред химерата да заемаш някаква длъжност, за да си частица от нечий пъзел в стремежа му към някакви негови цели. Очевидно за 20 години в ДПС не успях да преборя предразсъдъците, в област Перник. Това доведе до моето решение да бъда в ролята на наблюдател, а не на пряк участник в предстоящите парламентарни избори. Надявам се да изберем достойни хора, независимо от партийната им принадлежност, които да милеят за областта. А не хора, за които Перник е временна спирка по пътя на политическата им кариера. Надявам се тези, които станат наши избраници, да направят живота ни малко по-добър. Перник трябва да бъде представляван от перничани!”

Веднага в социалната мрежа се появиха коментари, че решението на Боряна Методиева се е появило ден след скандалните изказвания на Мустафа Карадайъ в Турция.

Дали това е катализирало решението на Боряна да напусне ДПС или просто е осъзнала кое осмисля живота й и я прави щастлива, няма значение. Едно, обаче,  е сигурно- постъпката й буди уважение.  Боряна Методиева получи в социалната мрежа много поздравления за решението си, което е доказателство, че се ползва с авторитет и уважение сред съгражданите си.

Еипът на Днес и утре я поздравява за решението й. Желаем й щастие и късмет!