Четири бързи производства за управление на автомобили след употреба на алкохол са започнати в Перник

Четири бързи производства за управление на автомобили след употреба на алкохол са започнати в Перник

 На 4 юни малко преди полунощ, на кръстовището в пернишкото с. Драгичево бил проверен лек автомобил „Фолксваген Поло“, управляван от 24-годишен перничанин. Алкохолната му проба с техническо средство се оказала положителна – 1, 97 промила в издишания въздух. Вчета му е кръвна проба за химичен анализ и е задържан за до 24 ч. с полицейска мярка.

 На следващи яден 10 минути след полунощ, на ул. „Младен Стоянов“ бил проверен лек автомобил „Опел Зафира“ с водач 40-годишен перничанин. При изпробването му с техническо средство за алкохол били отчетени 1,48 промила в издишания въздух. Взета му е кръвна проба за химичен анализ и е задържан за до 24 ч. с полицейска заповед.

С 1, 77 промила алкохол в издишания въздух е управлявал „Форд Мондео“ 46-годишен перничанин. Мъжът бил проверен на 5 юни, около 9,15 ч., в пернишкото с. Драгичево. Отказал кръвна проба за химичен анализ и бил задържан за до 24 ч.

50-годишен перничанин е управлявал лек автомобил „Форд“ с рекордните 3,17 промила алкохол в издишания въздух. Проверен е вчера, около 21, 05 ч. на ул. „Кракра“ в областния център. Взета му е кръвна проба за химичен анализ и е задържан за до 24 ч. с полицейска мярка.

Работата по документиране на случаите продължава.