Пет пожара са гасени през почивните дни в региона, има материални загуби

Пет пожара са гасени през почивните дни в региона, има материални загуби

 На 5 юни, около 13,30 ч. е подаден сигнал за горяща къща на ул. „Протожерица“ в областния град. Пристигналите на място пожарникари локализирали пламъците. Изгорели са мебели, бяла, черна и компютърна техника, дрехи и опушени стени. Причината е в процес на установяване. Извършен е оглед и е започнато досъдебно производство по чл. 330, ал. 1 от Наказателния кодекс.

 Отново на 5 юни, 12 минути след полунощ е пламнал лек автомобил „Тойота“, собственост на 35-годишна жена. Колата, паркирана на ул. „Отец Паисий“ е унищожена в предната й част, както и част от купето. Причината не е установена. Извършен е оглед от служители на Първо РУ и е образувано досъдебно производство.

 Лек автомобил „Пежо“ е изгорял по време на движение. Инцидентът е станал на 6 юни, около 18, 25 ч., в района на „Кощенски мост“, общ. Брезник. Причината е техническа неизправност. Няма пострадали хора.

 Текстилна завивка е изгоряла при пожар в къща. Сградата намираща се на ул. „Р. Димитров“ е пламнала на 6 юни, около 21, 30 ч. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Няма пострадали хора и нанесени други материални щети.

 Жена и две деца са пострадали при пожар в Перник. Сигнал за горящ апартамент в кв. „Твърди ливади“ е подаден снощи, около 22,12 ч. Три екипа от пернишката пожарна локализирали пламъците. Леко са пострадали жена на 35 години, 13-годишно момче и 11-годишно момиче. Закарани са за преглед в пернишката болница и са освободени след оказана първа медицинска помощ. В жилището са унищожени част от покривната конструкция, бяла, черна и компютърна техника, входни врати, външна изолация и автомобилни гуми. Причината е в процес на установяване.

 Започнато е досъдебно производство по чл. 330, ал. 1 от Наказателния кодекс и работата продължава.