Отново свлачище на пътя за село Банкя, в община Трън

Отново свлачище на пътя за село Банкя, в община Трън

Зам.-областният управител  на Перник Иво Иванов се запозна на място с частичното пропадане на пътя, който води към село Банкя, в община Трън.

„Към момента все още могат да преминават леки автомобили. Започна разчистване на пътя и ще се направи канавка, с която да се отведат подпочвените води, за да се предотврати по – нататъшно свличане“, информира кметът на Трън Цветислава Цветкова, която по-рано разговаря по телефона с областния управител д-р Симеон Василев и го запозна със създалата се ситуацията.

„Тук имаме много свлачища, регистрирани са в „Геозащита“, така че този проблем не е от днес или от вчера“, уточни Цветкова.

По думите й, те се активират периодично. В село Банкя има шест жители, които вече са предупредени. Участъкът е обезопасен, но се предвижда да се затвори пътя за преминаване.

„Ще предложим друг маршрут от село Врабча до село Банкя, но това ще се случи най-рано утре, в края на деня, тъй като пътят е черен и трябва да вкараме тежка техника за разчистване, за да стане годен за преминаване на леки автомобили. Към момента през него могат да минават джипове и камиони“, посочи кметът на Трън.

Зам.-областният управител Иво Иванов декларира готовност от името на областна администрация Перник да съдейства при нужда за решаването на проблема.