Агенцията по заетостта се включва в национална кампания в подкрепа на туризма

Агенцията по заетостта се включва в национална кампания в подкрепа на туризма

   Агенцията по заетостта започва подготовката на национална кампания в подкрепа на туристическия бранш „Работа в БГ туризма”. В рамките на една седмица – от 7 юни 2021 г. до 11 юни 2021 г., всички бюра по труда в страната ще организират срещи на открито за работодатели в туризма, хотелиерството и ресторантьорството и желаещите да работят в тази сфера.

„ Кампанията ще даде възможност бизнесът да избира сред предварително информирани кандидати от цялата страна. Целта е по този начин още в началото на туристическия сезон да се осигурят възможно най-бързо все още липсващите кадри за успешното функциониране на бранша”, заяви директорът на Дирекция „Бюро по труда” в Перник Росен Симеонов. Според него, очакванията са бързата и оперативна подкрепа да улесни осигуряването на достатъчно работна сила след престоя поради ограниченията по повод разпространението на COVID-19.

По време на кампанията- от 7 до 11 юни, от 10.00 до 14.00ч, пред сградата на Двореца на културата в Перник,  ще бъде разположена специална шатра на Агенцията по заетостта. „В нея търсещите работа и работодателите от бранша ще могат да се срещнат лично или пък да получат изчерпателна информация от служители на Дирекция „Бюро по труда” гр. Перник за изискванията и възможностите за работа в обектите на туризма от цялата страна”, поясни Росен Симеонов. Той допълни, че за да могат възможно най-бързо и най-голям брой представители на бизнеса и търсещи работа да получат подкрепа от държавата. Експертите от бюрата по труда ще съдействат на посетителите с информация и консултации за различните актуални възможности за финансово стимулиране както при наемането на безработни лица, така и за тяхната мобилност, предварителното или последващо обучение за придобиване на професия или компетентности.