Благотворителният фестивал на детето – до събота

Благотворителният фестивал на детето – до събота

Заради лошото време, благотворителният фестивалът на детето в Перник се удължава до събота, съобщиха организаторите на събитието. Всеки ден от 8 до 20 часа базарът за детски играчки ще бъде отворен и ще има ново зареждане на играчки.

Първоначално фестивалът бе предвиден да продължи в три дни – до 1-ви юни, но поради лошото време е взето решение той да се удължи. Така шансът да бъдат събрани повече средства, с които да се помогне на болни перничани нараства.

Ако все още не сте успели да вземете за детето си детска играчка и да дарите надежда на седем болни деца от Перник, можете да го направите през цялата седмица.

Децата, на които ще помогнете са:

1. Бебе Ники- на 3 г. Диагноза – ДЦП квадрипареза. Има нужда от лечение и рехабилитация в чужбина.

2. Бебе Влади- на 3 г. Диагнози – ДЦП и епилепсия. Има нужда от лечение и рехабилитация в чужбина.

3. Ивайла- на 7 години. Диагнози – ДЦП, епилепсия, спастична квадрипатеза. Има нужда от още операции ,лечение и рехабилитация в чужбина.

4. Иво Христов- на 22г . Диагноза – неврофиброматоза. Има нужда от средства за лечение и терапии в страната и чужбина.

5. Кристиан – на 28 г. След тежък инцидент е прикован в инвалидна количка. Нужни са му 42.000 евро, за да проходи отново.

6.Цвети- на 17 г. Диагноза -Остра Лимфобластна Левкимия – Т- клетъчен имунофентотип. Нужно й е трансплантация на стволови клетки в чужбина.

7. Ради- на 5г. Диагноза- Детски аутизъм. Има нужда от лечение в чужбина на стойност 8 ,000 – 11 000 евро на етап .