Изключителен успех на благотворителния детски фестивал

Изключителен успех на благотворителния детски фестивал

Организаторите от фондация „Богданова и Данаилова“ на благотворителен детски фестивал, който продължи два дни, постигнаха изключителен успех. Те събраха стотици дарения от  перничани в името на благородната кауза. Дарените играчки и лакомства бяха подредени на благотворителния базар, а със събраните средства  ще се помогне на нуждаещи се от лечение деца. Инициативата бе организирана по повод 1- ви юни Международен ден на детето под патронажа на кмета на Община Перник Станислав Владимиров.

Изключително интересни бяха за малчуганите демонстрациите, които служители на полицията и пожарната направиха пред децата, а всеобщи любимци станаха следовите кучета на полицаите от ОД МВР – Перник. Освен това децата имаха възможност да разгледат патрулните и пожарните автомобили, да участват във викторини и състезания.

Базарът продължава и днес, а  вчера от 11:00 ч. до 13:00 ч. най-малките перничани имаха възможност да се забавляват с клоуна Бонбончо, а по-късно заедно с БМЧК – Перник да научат правилата за безопасност на движението. Организаторите бяха подготвили и викторина с много награди.