Продължава ремонтът на пътя за Кръстова гора, има алтернативен маршрут !

Продължава ремонтът на пътя за Кръстова гора, има алтернативен маршрут !

  Продължават ремонтните работи на третокласния път Югово-Лъки, по който се пътува до едно от най-светите за християните места в Родопите – Кръстова гора. След завършването на взривните дейности, ремонтът в участъка предвижда полагането на нови асфалтови пластове и изграждане на малки съоръжения – водостоци и др. За изпълнението им ще продължи по график временното ограничаване на движението в отсечката. Трафикът ще се спира между 9 ч. и 13:30 ч. и от 14:30 ч. до 17 ч. в дните от понеделник до събота. Пътуващите за Кръстова гора могат да използват маршрута Чепеларе – Рожен – Лъки.

  ​Предвижда се ремонтните дейности да продължат до края на юни т.г.

Третокласният път е единствената пътна връзка на община Лъки с областния център Пловдив и е най-пряката връзка на областта с община Баните в Смолянска област. По пътя ежедневно преминава тежкотоварен трафик от предприятията за добив и преработка на оловно-цинкова руда в района. Пътят е построен през 50-те години на миналия век. Преминава през тежък планински терен, с голям надлъжен наклон и в по-голямата си част е без необходимия габарит.

   Строителните дейности се извършват от дружеството, с което АПИ има договор по ЗОП за текущ ремонт и поддържане на републиканските пътища в област Пловдив.