Въвеждат временна организация на движението, във връзка с извършване на строително монтажни работи

Въвеждат временна организация на движението, във връзка с извършване на строително монтажни работи

 От 12.05.2021 г., по пътя „София – Кулата“ от км 282+485 (бензиностанция „Лукойл“) до км 286+865 (пътен възел Даскалово на АМ „Струма“), вход/ изход за град София, през прохода Владая, започва осъществяването на проект за дълготрайни строително монтажни работи.

   Строителните дейности ще доведат до затрудняване на пътното движение и образуване на задръствания с колони от чакащи автомобили. За пътуващите към югозападната част на град София да се използват два обходни маршрута:  за посока Перник-София през с. Мърчаево; посока София – Перник,  през махала Горно Драгичево на с. Драгичево.

 Въведена е забрана за „ляв завой“ на движещите се от София за с. Рударци на кръстовище „Драгичево“, с организиран обходен маршрут. 

 На АМ „Струма“ през летния сезон ще се осъществяват и други строително–ремонтни дейности с въведени временни организации на движението, допълнително затрудняващи пътното движение по магистралата.

Пътуващите към западната част на град София могат да използват АМ „Струма“. Живущите в гр. Перник могат да използват пътя през с. Големо Бучино.