Бюрото по труда в Перник търси машинни оператори, сладкари, охранители, монтажници…

Бюрото по труда в Перник търси машинни оператори, сладкари, охранители, монтажници…

Втора подред седмица предлаганите от Бюрото по труда в Перник свободни работни места се увеличиха, като през изминалата те нараснаха с още 37  и станаха 164. Добрата новина е, че се увеличиха и предлаганите свободни работни места за безработни висшисти, макар и само с 2 и станаха 23.

Продължават да са актуални офертите за работа на 15 монтажници на електронни елементи в София и 15 охранители също за София. През изминалата седмица се появиха оферти за работа на 10 работници в сладкарското производство за Перник и 20 машинни оператори също за Перник.

Освен това, през седмицата на трудовия пазар в Перник се търсеха още: готвачи, сервитьори, бармани, салонни управители,  топилчици, лекари, фелдшери,  шофьор на лекотоварен автомобил,  строителен електротехник, дърводелци- мебелисти, общ работник с ТЕЛК, склададжии, продавач-консултанти,  машинни оператори на металорежещи машини, монтажник на метални конструкции, машинни оператори- опаковане, общи работници, чистач-хигиенисти, помощници в кухня, електротехници в промишлено предприятие, гладач, настройчик на металообработващи машини с цифрово управление, инженер-металург, техник-механик, шивач, работници за сглобяване на детайли, машинни оператори за вулканизиране на каучукови изделия, оператори на абкант-машина, оператори на машина за лазерен разкрой, заварчици, обслужващи работници в промишлено производство, градинари, снабдители-доставчици, куриери.

 Анализирайки трудовия пазар в Перник, се налага изводът, че трудовият пазар в региона се съживява. Доказателство за това е фактът, че предлаганите свободни работни места през изминалата седмица нараснаха с близо 40.  Прави впечатление, че започват да се търсят кадри за строителството, което означава, че този сектор постепенно увеличава обороти.  Сред най- търсените кадри в момента са: машинни оператори, работници в сладкарското производство, охранители, монтажници, сервитьори,  бармани, готвачи и други

На трудовия  пазар в региона през изминалата седмица преобладаваше търсенето на кадри за производството, а след тях за обслужващите дейности.

И през изминалата седмица се запазва тенденцията  хората със средно и по-ниско образование да имат по-големи шансове да си намерят работа. На тях Бюрото по труда предлага 141 свободни места и 23 за безработни висшисти.