Перник е първият български град, подкрепил кампанията ,,Плюшена прегръдка за детска усмивка“

Перник е първият български град, подкрепил кампанията ,,Плюшена прегръдка за детска усмивка“

Перник е първият български град, който подкрепи кампанията ,,Плюшена прегръдка за детска усмивка“. Перничани на три пъти препълваха кошовете с плюшени играчки, поставени на ключови локации в града.

А на 28-ми април бяха разпределени и раздадени по-голямата част от събираните в продължение на три месеца играчки в областния град.

Валентина Страхилова, която е основател на Училището за родители в Перник и Моника Тошева – PR мениджър на ,,Орбико България“ зарадваха децата лишени от родителски грижи в Перник и региона, дарявайки стотици играчки събирани с месеци, от добродетелите в местността.

Първо бяха раздадени играчки на децата в ЦНСТДМУ-гр.Перник- кв.“Драгановец“, които директорката на центъра Весела Симеонова прие с огромна благодарност, а след това и в град Брезник, където дарението прие здравният медиатор Даниела Захова. То ще бъде разпределено в малките населени места в този район, за да може да достигне до децата лишени от родителски грижи и деца от социално слаби семейства.

Благотворителният тур с дарение на играчки приключи в Центъра за Обществена подкрепа – „Дъга“ в Трън и беше прието с радост от кмета на града Цветислава Цветкова.

Кампанията ,,Плюшена прегръдка за детска усмивка“ в град Перник стартира на 12-ти февруари с откриването на Училището за родители ,,BABY LOVE Мама, тате и аз“ и ще приключи на 12-ти май, когато ще бъдат раздадени и останалите събрани играчки в град Перник и региона, съобщиха организаторите.