Румен Петков алармира в Пловдив за престъпни кадрови решения и във ВМЗ-Сопот

Румен Петков алармира в Пловдив за престъпни кадрови решения и във ВМЗ-Сопот

Човек на Илия Павлов и „Мултигруп“ става председател на борда на директорите на ВМЗ. Това съобщи пред медиите в Пловдив председателят на ПП АБВ Румен Петков. Той обясни, че кадровата промяна се случва преди изтичането на мандата на сегашното ръководство и след обявен и проведен нов конкурс.

„Председател на борда става Иван Карабатаков,  енергичен 64-65-годишен мъж, участвал в ръководството на две от фирмите на „Мултигруп“. Той вероятно за последен път е виждал оръжие, когато е бил в казармата“.

Румен Петков каза също, че в новия съвет на директорите влизат и Кристина Стоянова, която е туроператор и Тихомир Иванов, който е в списъка на синдиците. Според него всичко това говори за готвена ликвидацията на ВМЗ и превръщането на предприятието в туристически обект, предвид професионалния профил на горепосочените. Председателят на ПП АБВ изрази удивление от мълчанието на депутатите от Пловдив и областта по престъпните кадрови решения, както и на ръководството на община Сопот. Петков призова служебното правителство (формат, до който най-вероятно ще се стигне), да вземе отношение по тези назначения. Това, за което АБВ ще настоява е да се приложи законовата техника така, както беше направено с Държавната консолидационна компания – две години преди изтичането на мандата, преструктуриране и нови назначения