Български лекари за ново здравеопазване изпратиха отворено писмо до председателя на здравната комисия в Парламента

Български лекари за ново здравеопазване изпратиха отворено писмо до председателя на здравната комисия в Парламента

     Български лекари за ново здравеопазване изпратиха отворено писмо до председателя на здравната комисия в Парламента. Предлагаме ви текста на писмото, който ни беше предоставен, без никаква редакторска намеса.

До

Александър Симидчиев

Председател на здравната комисия

45-то Народно събрание

Република България

                               Отворено писмо

                                                 от

                                    Български лекари за ново здравеопазване

УВАЖАЕМИ КОЛЕГА,

Да са ни честити новите 240 народни „избраници“.

При двойно намален лекарски състав, в сферата на здравеопазването от този Парламент може да се очаква всичко. От една страна, необремененост и оригинално мислене, от друга – откровен популизъм. Накъде ще тръгнат нещата, предстои да разберем.

За съжаление, хора като г-н Лъчезар Иванов или г-жа Мая Манолова няма как да бъдат генератор на смислени послания и работещи идеи. Защо, всеки може сам да прецени. Къде сгрешихме и каква е ролята им сред народните избраници, трудно ще си обясним.

Отправяме призив към разнородния, предимно не-лекарски състава на Комисията по здравеопазване към 45-то Народно събрание:

Дами и господа, времето за реформи в сектора винаги е актуално и то не се определя от „епидемичната обстановка“. От друга страна, търсенето на широк, експертен консенсус не е проява на слабост, а на разум и осъзната необходимост.

С пожелание за много здраве и късмет!

Български лекари за ново здравеопазване