Расте свлачището между Рударци и Кладница

Расте свлачището между Рударци и Кладница

Увеличава се районът на свлачището по пътя между пернишките села Рударци и Кладница, съобщи кметът на Кладница Васил Мирчев. Това е станало ясно на среща с представители на Агенция „Пътна инфраструктура“. В началото на февруари пропадна част от платното при 4-ти километър на третокласното шосе и движението по него беше спряно. Превозните средства и сега преминават по общинския път Драгичево – вилно селище „Делта Хил“ – Кладница.

Ще бъде извършено ремонтиране и укрепване с пилони, както и изградена подпорна стена в участък от пътя от км 4200 до км 4900, уверява Мирчев. По думите му е изготвено становище от геодезисти, чака се мнението на хидролози за отвеждане на подземните води. До септември е срокът за укрепване и пускане на пътя, твърди още Мирчев.

За обходния път през „Делта Хил“, който също е в лошо състояние, предстои подписване на споразумение с МРРБ за рехабилитацията му, уверява кметът на Кладница. Шосето е част от общинската пътна мрежа.

В началото на април Общинският съвет в Перник даде съгласие и възложи на кмета Станислав Владимиров да подпише споразумение за сътрудничество с Агенция „Пътна инфраструктура“ за ремонт на общинския път между селата Рударци и Кладница, който сега се използва като обходен. Трасето е с обща дължина 6,6 км и ще се ремонтира за сметка на АПИ.