Още не е ясно, за сега, кога ще започне спиране на парното в Перник

Още не е ясно, за сега, кога ще започне спиране на парното в Перник

  „Все още не можем да кажем с точност кога ще имаме правото да спрем напълно топлоподаването в Перник. Температурите на атмосферния въздух се колебаят в твърде големи граници и затова точните прогнози за момента са невъзможни“,  заяви изпълнителният директор на „Топлофикация Перник” Ясен Кацаров.

Той  напомни, че за да се спре топлоподаването в града, съгласно действащата наредба,  трябва средно-денонощните температури в 3 последователни дни да се задържат над +12 градуса, както и синоптиците да са направили прогноза за затопляне в дългосрочен план. Директорът на „Топлофикация Перник” обърне внимание, че според закона топлофикациите са задължени да осигуряват отопление до 30 април.

„Всички, които желаят да продължат да използват отопление след края на отоплителния сезон, могат да ни изпратят заявление. Ще удовлетворим желанията на абонатите! Препоръчително е поне 2/3 от присъединените към една и съща абонатна станция абонати да представят протокол от взето решение на общо събрание за удължаване на периода, в който желаят да използват отопление“, поясни Кацаров.

По отношение на приключването на отоплителния сезон и навременното изготвяне на изравнителните сметки, директорът на „Топлофикация Перник” отправи призив към абонатите: „След края на сезона, започва годишният отчет, извършван от инкасаторите. Моля да осигурите достъп на отчетниците на фирмите за дялово разпределение, за да отчетат индивидуалните разпредели и водомери за битово гореща вода. Снемането на показанията след края на отоплителния сезон е единствения начин да изготвим коректно изравнителните сметки на клиентите”, подчерта Ясен Кацаров.

 При неосигурен достъп за изготвяне на изравнителна сметка се прилага разпоредбата според чл.70, ал.4 от Наредба за топлоснабдяването: „На клиентите, неосигурили достъп за отчет, за всички отоплителни тела в имота се начислява енергия по реда на т.6.5. – от приложението по чл.61, ал.1 като отоплителни тела без уреди“. Това означава на пълна мощност на вида използван радиатор за отопление.

 Всички въпроси, свързани с дейността на „Топлофикация Перник”, могат да получат адекватен и навременен отговор от квалифицирани специалисти с обаждане на националния номер 0700 500 20 или на адрес: https://toplo-pernik.com/