ТПГ „Мария Кюри” отбеляза с много инициативи Деня на Земята
rbt

ТПГ „Мария Кюри” отбеляза с много инициативи Деня на Земята

Атрактивно и с екологична акция беше отбелязан Денят на Земята в Технологична професионална гимназия „Мария Кюри” – Перник. През целия ден във фоайето на училището бяха прожектирани изработени от учениците презентации, посветени на Земята, околната среда и екологичните предизвикателства на съвремието ни.

Ученици от класовете, които в момента се обучават присъствено по график, направиха основно пролетно почистване на двора на училището и засадиха цветя. Използването на саксии, направени от стари автомобилни гуми, бе подходящ  повод за образователна дискусия за оползотворяването на различни видове трудно разградими отпадъци.

Отбелязването на Деня на Земята е насочено към опазване на планетата Земя и съхраняване на живота върху нея, както и създаване на широка гражданска подкрепа за устойчиви и ефективни екологични политики за развитие по целия свят. 

За първи път Ден на Земята се отбелязва официално на 22 април 1970 г. в САЩ и Канада.

В същата година в град Перник е създаден Техникумът по металургия, а през 2003 година училището се преименува в Технологична професионална гимназия “Мария Кюри”.