Световно известни портрети, но с Covid маски показват в Перник

Световно известни портрети, но с Covid маски показват в Перник

Айнщайн, Мерилин Монро и Фрида Кало с анти-Covid маски показват в Перник млади художници от Кюстендил.

Рисуващите хора не могат да се спрат, казва ръководителят на школата Евгени Серафимов.

Младите художници от кюстендилската школа „Новите майстори“ не спират да рисуват и да изненадват с идеите си. Обучавани и насърчавани от техния ръководител – учителят по рисуване Евгени Серафимов, те са подготвили изложбата „Stay Home-Art“, с която от 22 април гостуват на Двореца на културата в Перник.

Както подсказва наименованието, експозицията представя световноизвестни портрети, като на всеки един от тях е нарисувана предпазна маска. Интерпретирани са 60 картини на световноизвестни художници, сред който Пикасо, Густав Климт, Владимир Димитров-Майстора и др.

„Платната са рисувани през последната година, след март 2020-а. Залата, в която правим годишните си изложби е в хубав ремонт. Без да знаят за това, ни поканиха да гостуваме в Перник. Подходът е младежки, леко нахален. В същото време е малко плакатен – съчетава нещо от история на изкуството със съвременността. Една година с учениците се разхождахме в портретната традиция от преди новата ера до някои творби отпреди 4-5 години. Не сме пропуснали нито една епоха“-каза Евгени Серафимов.

След вернисажа на 22 април от 16 до 18 ч., изложбата ще остане в зала „Любен Гайдаров“ поне един месец.

Вече има интерес и резервирани посещения от гимназии в Перник.