Профилакториумът пак с нов управител

Профилакториумът пак с нов управител

Пернишкият Профилакториум пак е с нов управител, след като на заседанието си днес .местният минипарламент прие оставката на стария и гласува освобождаването му. Оказа се, че вече бившият управител д-р Йордан  Иванчев е спечелил конкурс и ще оглави ръководството на голямо здравно заведение в столицата. По закон той не може да ръководи два стационара едновременно, тъй като това влиза в казуса „конфликт на интереси“.

Д-р Иванчев отчете свършената от него работа за периода от малко повече от месец, в който  ръководеше здравното заведение. Намален извънреден труд, намалени разходи за отопление, нова организация на труда, изплатени заедно с февруарските заплати закъснели възнаграждения за последния месец на 2020 година, поставено видеонаблюдение на възлови точи в стационара, привлечени няколко дарители включваше отчетът на д-р Иванчев.

Съветниците дадоха съгласие постът му да заеме младият Емил Ненков. Той заяви, че познава проблемите на Профилакториума, както и огромните му задължения, които възлизат на над 1,5 милиона лева. Ненков заяви, че ще се възползва от личните си  контактите с лекари и фармацевти, които могат да бъдат в полза на работата му.

Смята да води преговори с НАП по отношение на борчовете и евентуалното им разсрочено плащане. Имал амбиция да успее да се справи с управлението на стационара.

Емил Ненков от години работи в здравната област и има опит, който може да му бъде полезен. В момента работи като медицински представител и следва икономическа педагогика. Смята, че има идея как да стабилизира здравното заведение и не отрича, че това е огромно предизвикателство, но се надява да успее, защото е от хората, които не се отказват лесно.