Втори въоръжен грабеж в пернишко за около четири месеца

Втори въоръжен грабеж в пернишко за около четири месеца

Маскирани въоръжени са нападнали тази сутрин инкасо автомобил, паркиран край заведение за бързо хранене на АМ „Струма”, в района на Перник. По информация от БТВ, на паркинга пред заведението са били паркирани 2 автомобила на нападателите.  Те са причакали инкасо автомобила, ударили единия от охранителите и взели парите и избягали по посока на Дупница, по предположение на криминалистите.

Това е второто въоръжено нападение на инкасо автомобил в пернишко. При първото нападение предполагаемата задигната сума беше около 1 милион лева. Днес се предполага, че са задигнати около 500 000 лева, по предположение на полицията и прокуратурата.

Четиримата обирджии действали дръзко, професионално и нагло, информираха от полицията. По информация на директора на ОДМВР Перник, нападателите са били четири човека, установихме до момента. Действали са професионално”, заяви директорът на ОДМВР комисар Димитър Попов.

Образувано е досъдебно производство за въоръжен грабеж, поясни окръжният прокурор Галина Антова. Участниците в грабежа се издирват. Полицията работи по горещи следи.