Поредно признание за кмета на Перник

Поредно признание за кмета на Перник

Кметът на Община Перник Станислав Владимиров получи знак „Посланик на каузата“ на Фондация „Искам бебе“. Наградата бе връчена от основателя на фондацията Радина Велчева по повод 14-та годишнина от основаването на организацията. 

Тя му благодари за това, че е откликнал бързо на идеята за създаване на кабинет по репродуктивно здраве и продължава да отговаря на потребностите на младите семейства с репродуктивни проблеми. 

„За съжаление показателите за раждаемостта в нашата страна не са добри, затова вашата работа е изключително важна“, каза Владимиров. Той добави, че е благодарен на фондациите „Богданова и Данаилова“ и „Искам бебе“, че Перник има свой кабинет по репродуктивно здраве и работата му вече дава резултати. „Надявам се все повече мои колеги и политиците, които избрахме съвсем наскоро, да се замислят в посока подобряване на демографската картина, защото ако не започнем сега, след години ще ни бъде много трудно да обърнем тенденцията. Следващата година отново ще увеличим бюджета за подпомагане на ин витро процедури. Това е един от ангажиментите, който поех още в предизборната кампания и част от социалния профил на нашата община“, добави кметът на Перник. Владимиров благодари за отличието подчертавайки, че освен радост, то носи и отговорности.