Доброволци събраха над 300 чувала с боклуци край язовир „Пчелина“

Доброволци събраха над 300 чувала с боклуци край язовир „Пчелина“

За девети пъти край язовир „Пчелина“ се събраха доброволци, за да почистят района от боклуци. Акцията бе организирана от Централната рибноопазваща организации – Перник. Доброволците се събират периодично от 2016 година насам.

„Екипи на ЦРОО- Перник, каякарски клуб Go- Go – Adventures и приятели успяха в днешния ден да съберат 324 чувала от 80 до 120 литра! Общото количество е 20 кубика пресирана смет (цял камион от тип „боклучарка“).

Огромна част от боклука е вкаран от река Струма последните 4 месеца! Брега буквално бе задръстен от обувки, джапанки, легени, бутилки и какво ли още не! Две дами от София се качиха на параклиса и имаха търпението цял ден фас по фас да съберат половин чувал!

62-ма доброволеца , 6 лодки и 11 каяка се включиха в почистването в днешния дъждовен и мрачен ден. Отново се забелязва една тенденция да няма на почистването риболовци от Перник, Радомир и Батановци. Стигна се до там две китайки  дошли от София да събират нашите боклуци.

След две седмици ще има ново почистване, за което ще обявим дата, за да почистим язовира на 100%!“. Това споделят организаторите и благодариха на всички участници в акцията.