В понеделник се ограничава движението по АМ „Тракия“ в посока София

В понеделник се ограничава движението по АМ „Тракия“ в посока София

   На 19 април – понеделник, след 10 ч. ще бъде ограничено движението от 163-ти до 157-ми на АМ „Тракия“ в платното за София, за извършване на ремонтно-възстановителни работи на жп надлеза при 159-ти км над линията Пловдив – Бургас.

  Трафикът на моторните превозни средства ще се пренасочва в платното за Бургас и ще се осъществява двупосочно – с една лента в посока София и една за Бургас. При натоварено движение в някоя от двете посоки, в платното за Бургас, ще се организира реверсивно движение, с осигуряване на две ленти в посоката с по-натоварен трафик.

 Очаква се ремонтните дейности на съоръжението да продължат до 15 юни.

  През есента на миналата година беше ремонтирано пътното платно в 12 км участък на АМ „Тракия“ от 156-ти до 168-ми км. Ремонт на жп надлеза, който е с дължина 164 м, не е правен. Предвидено е той да бъде извършен през 2021 г. в началото на новия строителен сезон при трайно подобряване на метеорологичните условия, в съответствие с изискванията за ремонт на съоръжения.

  Необходимо е шофьорите да карат внимателно като спазват стриктно поставената сигнализация и въведените ограничения на скоростта.