Операцията на Десислава Радева, за отстраняване на мозъчна аневризма, е преминала успешно

Операцията на Десислава Радева, за отстраняване на мозъчна аневризма, е преминала успешно

Интервенцията бе извършена на 15 април в УМБАЛ „Св. Иван Рилски“.

Десислава Радева постъпи в лечебното заведение на 12 април, но от болницата отказаха информация. Впоследствие стана ясно, че Радева е била приета след оплакване от силно главоболие. По-късно стана известно, че президентската съпруга е имала мозъчна аневризма. Това е  разширение на мозъчните кръвоносни съдове, където стената е по-слаба. Тя може да се пукне и да кърви, а ако нараства, да оказва компресия и да притиска останалите мозъчни съдове. От болницата уверяват, че съпругата на президента е извън опасност и се възстановява.

Това обясни по повод друга интервенция доц. Станимир Сираков, един от най-добрите неврорентгенолози у нас. Той ръководи Референтния център по мозъчно-съдови заболявания и сектор „Интервенционална рентгенология“ в отделението по образна диагностика към УМБАЛ „Св. Иван Рилски“, където се третират успешно едни от най-сложните случаи на подобни състояния.

На 17 февруари 2021 г. бе съобщено, че Радева е дала положителен тест за коронавирус. Подробности за това как е протекло заболяването не бяха оповестени.

/ OFFNews./