Декларация за подкрепа за Корнелия Нинова

Декларация за подкрепа за Корнелия Нинова

Ние, членовете на БСП и симпатизанти от Перник и селата около тях се присъединяваме към силната подкрепа , която Нинова получи от германските и австрийски социалисти, от българските граждани и социалисти, 85% от които я подкрепиха на вътрешнопартийни избори, от председателите на 200 партийни организации от цялата страна, с които тя се срещна. Ние се разграничаваме от позицията на ИБ на ОбС на БСП Перник, с която искат нейната оставка, без да са я обсъдили с общинската организация.

Срещу Нинова застанаха привърженици на Истанбулската конвенция и на ГЕРБ.  Тези, които се прегърнаха с ГЕРБ и искат нейната оставка са не просто партийни предатели, а и национални.

България е в опасност. В разгара на тежка пандемия, икономическа  и политическа криза, когато повече от всякога имаме нужда да бъдем заедно, да сме силни – и в радостта, и в болката, и в грижата за тежкото „утре“ …

Как ще живеем по този начин? С омраза? В тази братоубийствена вражда? Защо поставяме на карта демократичните ценности, които изповядваме? Сега  най-важното е разумът да надделее над безумието.

Предателите, които и поискаха оставката, работят срещу БСП и трябва да бъде разгледано тяхното партийно положение от националните органи на БСП.

Партията трябва да продължи напред и да се яви с нови сили и без вътрешни врагове на предстоящите избори, които да спечели. Партията има необходимост от обединение. Да се научим да уважаваме своите членове и нашите авторитети.

Твърдо подкрепяме Корнелия Нинова като председател на БСП и я каним на среща в област Перник.

Нинова трябва още веднъж да заяви своята решимост в битката с ГЕРБ и нездравите сили в БСП. Изпитанието пред БСП е в това – как при тези реалности да очертае разумния път на партията и на страната.

Националният съвет на БСП трябва веднага още веднъж твърдо да заяви своята подкрепа за президента Радев.

14 април 2021 г, гр. Перник

С уважение

,Георги Чернев Председател на Софийска търговско-промишлена камара

––

За читателите на Днес и утре поясняваме, че Георги Чернев беше кандидат за народен представител от листата на БСП на отминалите парламентарни избори. В предоставената ни декларация не е изпратена подписката на подкрепилите я, затова не я публикуваме. /Бел. ред