В събота – поредното чистене на язовир „Пчелина“

В събота – поредното чистене на язовир „Пчелина“

За поредна година доброволци се събират края язовир „Пчелина“ за да направят пролетно почистване на водоема. И тази година инициативата е на ЦРОО – Перник. Ще се  включат и представители на @GoGoAdventures, които ще докарат всеки един каяк с който разполагат.

„Тази година река Струма донесе доста боклук, тъй като имаше доста валежи и снеготопене, а всички знаем какво е състоянието на деретата в България“, напомнят организаторите.

„Както знаете е подходящо за деца, домашни любимци и добри приятели,  любителите на фотографията също ще бъдат доволни, а на финала на събитието ще избираме и най-добра снимка! Моля носете чували за смет, тъй като не сме сигурни дали осигурените ще бъдат достатъчни. Вземете си нещо за хапване и вода. По възможност носете и високи ботуши ако имате и кепчета, за да може събирането да става по-лесно. Мястото на събитието е „хангарите“, началото на инициативата е в 9:30 часа.

Няма краен час, но камиона за сметоизвозване ще пристигне към 15  часа, така че би било добре до тогава да се съберат повечето чували с отпадъци при хангарите. Ако желаете може да се включите и от брега към село Поцърненци – под параклиса Св. Йоан Летний и да оставяте чувалите с боклук на видно място за да може по-лесно да ги съберем с лодките и извозим до сборния пункт“ – поясняват още доброволците.

Организацията е направена, очакванията са повече хора да се включат в инициативата“, призовават организаторите.