Пет пожара с материални загуби гасиха през почивните дни огнеборците в региона

 Къща е горяла в с. Ковачевци. Сигнал за пожара е подаден на 9 април, около обяд. Два екипа от РСПБЗН – Радомир и участъка в Земен локализирали пламъците. Унищожени са дървена дограма и опушени стени. Причината е в процес на установяване.

 Отново на 9 април, около 15,25 ч. е пламнала къща в Брезник. Причината е запален и оставен без наблюдение открит огън. Изгорели са домашно имущество и техника. Сградата като цяло е спасена от един екип на РСПБЗН – Брезник. Няма пострадали хора.

 74-годишен мъж е пострадал при пожар в с. Мърчаево. На 9 април, около 20, 45 ч. е подаден сигнал на тел. 112 за горяща къща в с. Мърчаево. Три екипа огнеборци от РСПБЗН – Перник се отправили към местопроизшествието. Въпреки усилията им, сградата е изгоряла напълно. При опит за гасене леко е пострадал собственика, 74-годишен мъж, но не се е наложила лекарска намеса. Причината е неправилно ползване на отоплителен уред.

 Лек автомобил е изгорял в резултат на самозапалване. Инцидентът е станал на 10 април, малко преди 5,00 ч. Колата марка „Дачия“ била на ул. „Палма“ в областния град. Няма пострадали хора и нанесени други материални щети.

Мебели и техника са изгорели при пожар в къща. Огънят се разразил на 11 април през нощта, в радомирското с. Долни Раковец. Причината е строителна неизправност. Сградата е спасена и няма пострадали хора.