Бюрото по труда в Перник търси медицински сестри, монтажници, кофражисти…

Бюрото по труда в Перник търси медицински сестри, монтажници, кофражисти…

Продължават да намаляват предлаганите от Бюрото по труда в Перник свободни работни места, като през изминалата те бяха с 33 по-малко и станаха 119. Добрата новина е, че се увеличиха предлаганите свободни работни места за безработни висшисти с 6 и станаха 22.

През изминалата седмица  се появи оферта за рацински сестри в Перник, със стартова заплата 1000 лева плюс още 1000 да  работа на първа линия с COVID 19. Търсят  се и 15 монтажници на електронни елементи в София.

Освен това, през седмицата на трудовия пазар в Перник се търсеха още: готвачи в заведение за бързо хранене, бармани, салонни управители,  топилчици,  инженери автоматизация, инженери-механици, електроинженери,  международен шофьор,  касиер-продавачи, лекари, фелдшери,  заварчици с телоподаващо, шофьори на лекотоварен автомобил, кранист, счетоводител, оператор на грейдер, работници по поддръжка на пътища, асфалтаджии, машинни оператори кроене, машинен оператор рязане на стъкло, кофражисти, детегледач,  настройчик на металообработващи машини с цифрово управление, електрозаварчици, фрезист, щлосер, зареждач на материали и полуфабрикати за човек с ТЕЛК,  сладкар с 10 години стаж,  автомонтьор, геодезист, пласьори на стоки, продавачи разносна търговия,  строителни електротехници, спедитор, мебелисти,електромонтьори, работници строителна изолация, монтьор електронно и телекомуникационно оборудване, общ работник с ТЕЛК, продавач-консултанти,  машинен оператор навиване на бобина, машинен оператор на металорежещи машини, монтажник на електрически елементи, машинни оператори, общи работници,  кофражисти.

 Анализирайки трудовия пазар в Перник, се налага изводът, че той е изключително динамичен, макар че вече е пролет и сезонните дейности вече се съживяват.. Доказателство за това е фактът, предлаганите свободни работни места една седмица се увеличават, а на следващата намаляват. Прави впечатление, че започват да се търсят кадри за строителството, което означава, че този сектор вече се съживява.  Сред най- търсените кадри в момента са: монтажници на електронни елементи, медицински сестри, строителни електротехниц, оператори на машини и съоръжения, медици бармани, готвачи, инженери, кофражисти и други

На трудовия  пазар в региона през изминалата седмица преобладаваше търсенето на кадри за производството, а след тях за обслужващите дейности.

И през изминалата седмица се запазва тенденцията  хората със средно и по-ниско образование да имат по-големи шансове да си намерят работа. На тях Бюрото по труда предлага 97 свободни места и 22 за безработни висшисти.