Осигуряват условия за продължаване заплащането на допълнителните 1000 лева за медицинския и немедицински персонал,  зает с пациенти с COVID-19 и за поставяне на ваксини срещу COVID-19

Осигуряват условия за продължаване заплащането на допълнителните 1000 лева за медицинския и немедицински персонал, зает с пациенти с COVID-19 и за поставяне на ваксини срещу COVID-19

  Министерският съвет прие Решение за осигуряване на условия за продължаване заплащането както на допълнителни възнаграждения от 1000 лв. за медицинския и немедицински персонал, пряко зает с пациенти с COVID-19, така и за поставяне на ваксини срещу COVID-19.

 Изплащането на допълнителни възнаграждения за работещия на първа линия в борбата с COVID-19 медицински и немедицински персонал на изпълнителите на медицинска помощ, пряко зает с дейности по наблюдение, диагностика и лечение на пациенти с COVID-19, с лабораторни изследвания и потвърждение на COVID-19, и за поставяне на ваксини срещу COVID-19, е ефективна мярка за справяне с пандемията и за мотивация на кадрите в системата.

 С Решението се осигуряват условия за заплащането на допълнителни възнаграждения от 1000 лв. и за поставяне на ваксини срещу COVID-19, при допускане удължаване срока на извънредната епидемична обстановка след 30 април т.г.

  Правителството отпусна също 46,4 милиона лева за купуването на допълнителни количества от ваксината срещу COVID-19, произведена от „Пфайзер/Бионтех“. Със средствата ще бъдат осигурени 1 533 037 дози.